Agar-agar 700 E406 (50 g) /D_653
Kód: RTR-2017000002871Související produkty
Rozměry zápichu jsou orientační: výška zápichu je 17 cm vč. bodců do dortu, šířka je variabilní...
Rozměry zápichu jsou orientační: cca šířka 3-6 cm (dle zvolené číslice), výška je variabilní dle...
Rozměry zápichu jsou orientační: výška zápichu je 17 cm vč. bodců do dortu, šířka je variabilní...
Rozměry zápichu jsou orientační: výška zápichu je 17 cm vč. bodců do dortu, šířka je variabilní...
Rozměry zápichu jsou orientační: cca VÝŠKA 15 cm, šířka je variabilní dle tvaru zápichu. Síla...
Rozměry zápichu jsou orientační: výška zápichu je 17 cm vč. bodců do dortu, šířka je variabilní...
Rozměry zápichu jsou orientační: cca výška 17 cm, šířka je variabilní dle tvaru zápichu, nejvíce...
Detailní popis produktu
Trvanlivost do roku 2020
Návod k použití: Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku. Agar zamícháme do studené vody.
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas čeledí Gracilaria converfoides (L.) Sphaerococcaceae. Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě. Číslo za názvem Agar Agar označuje pevnost gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %. Čím je číslo vyšší, tím se snižuje dávkování, až na polovinu.
- Používá se jako želírující látka (E406) při výrobě ovocných dortů a dezertů, v gastronomii při přípravě aspiků. Zrnitost: 60 mesh.
- Použití: Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
- Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
- Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení (doporučená kyselina citrónová 3g na kg gelu)
- Agar zpracujeme dle technologických postupů
- POZOR : v kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.