Jedlý papír Wednesday tisk na jedlý papír | expresní dodání
Kód: 16142/JED/FOR 16142/JED/FOR2 16142/JED/FOR3 Zvolte variantuDetailní popis produktu
Vysvětlivky k nastavení tisku:
- Zvolte VELIKOST - zde si zvolíte přesnou velikost jedlého papíru jaká vám a potřebám vašeho dortu vyhovuje. Nabízíme malé kolečka na mini dortíky a cupcakes až po velké kruhy na XL dorty. Jakou zvolit velikost? Za běžný standard se považuje velikost 20 cm. Doporučujeme volit velikost o 4 cm menší než je vaše dortová forma. Místo kolem papíru pak dekorujte. Berte prosím v potaz, že rozměry tisku na jedlý papír jsou orientační s tolerancí +- 5%.
- Zvolte PODKLAD - asi nejvíce důležitý činitel kvality obrázku. Jedlý papír používáme extra silný, moc se nekroutí, ale výsledný tisk je při srovnání s decorlistem světlejší a méně ostrý. Na přilepení jedlého papíru potřebujete tzv. gel na jedlý papír. Naopak náš fondánový decorlist má vyšší možnou kvality tisku, syté barvy, tisk je ostrý a podklad je sněhově bílý. Nemá však jako papír trvanlivost 24 měsíců, ale jen cca 3 týdny, pak křehne.
- Kolečka na CUPCAKES - oproti běžné ceně je zde zvýhodněna cena, můžete si zvolit, zda-li si přejete dodat jeden A4 extra list se 20 kolečky pro cupcakes nebo kolem dortu. Je to trend doby. Upečte dort s motivem a tento upečený dort, ještě na dortovém tácu dokola obložíte upečenými cupcakes ve stejném motivu. Skvělé, co říkáte?
- Gel na jedlý papír - zde si zvolte, jestli chcete k tisku přibalit gel pro přilepení jedlého papíru
Jaké jsou reálné rozměry dortových obrázků?
Všeobecně platí, že velikost kruhu je přesná dle zvoleného zadání a nedochází k odchylce. (max. +- 2mm)
Hranaté tisky dodáváme v rozměrech: A4 - 27x20 cm, A5 - 21x15 cm, A3 - 55x28 cm (s odchylkou +- 5%.)
Co a kdy můžete očekávat?
- Kvalitní - hladký značkový jedlý papír MODECOR z Itálie.
- Obrázek je vytištěn na list, který je možné následně stříhat jako běžný papír, v omezené míře ohýbat, nebo řezat cukrářským skalpelem.
- V případě zvolení velikosti 12-20 cm ve tvaru kruhu, obdržíte dekorace na cupcakes, nebo na bok dortu o průměru cca 4,4 cm a to dle volné kapacity listu papíru. Počet dekoračních koleček je 2-6 dle volného prostoru na listu. Další kolečka na cupcakes lze přiobjednat. Dekorační kolečka zdarma, nejsou poskytovány u dortových obrázků mimo uvedený rozměr.
- Trvanlivost jedlého papíru je nejméně 12 až 24 měsíců.
- Rychlé dodání domů, již do druhého pracovního dne. Tento termín však prosím berte jako orientační. Při objednávce do 12:00 hod v pracovní dny se snažíme expedovat stejný den (PO-ČT).
Na co si dát pozor?
- Vždy používejte náš gel na jedlý papír a to jak pro jeho přilepení k dortu, tak i pro finální potření jedlého papíru.
Návod na použití jedlého papíru:
Jedlý papír je možno položit přímo na povrch dortíku. Ideální podklad je potahovací hmota - fondán, čokoláda nebo marcipán. Při pokládání na krémový povrch je nutné terč potřít gelem na jedlý papír (želatinou za studena).
Pro větší efekt doporučujeme vždy rozetřít gel i na tištěnou část (roztírejte cukrářským nožem – při opakovaném přetírání štětcem si můžete rozmazat barvy!) – získáte lesklý a hluboký povrch – a zároveň zabráníte navlhnutí terče.
Jedlý papír nesmí přijít do kontaktu s vlhkými částmi dortu – tedy např. s marmeládou, šlehačkou, ovocem atd.
Složení jedlých papírů Modecor :
Bramborový škrob, obilný škrob, aroma, smáčedlo: E422, voda, emulgátor: E432, E433, sojový lecitin, antioxidant: E300. Konzervační prostředek: E202, regulátor kyselosti: E330.
Barviva: E100, E120, E133, E153.
Může obsahovat nepatrné stopy: obilovin obsahující lepek a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, soju a výrobky z nich, siřičitan. Papír je však vyroben jako bezlepkový.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energie 1504 kJ/ 354 kcal; tuky 0 g ( z toho nasycené mastné kyseliny 0 g); sacharidy 87,2 g (z toho cukry 0,6 g); bílkoviny 0 g; sůl 0,03 g
Trvanlivost:
12 až 24 měsíců při splnění podmínek skladování.
Skladování: při běžné pokojové teplotě, mimo záření slunce v dodaném obalu.
Návod na použití DECORLISTU - fondánového listu:
List je možno položit přímo na povrch dortíku. Nepotřebujete Decorgel (gel na jedlý papír).
Ideální podklad?
Lze jej použít na všechny druhy povrchů, jako marcipán, čokoláda, fondán, i na čerstvou šlehačku*, nebo máslový krém. U vlhčejších povrchů, doporučujeme testovat aplikaci před větší produkcí.
*pouze za předpokladu, že aplikujete obrázek max. hodinu před oslavou.
Jak mám odstranit podkladový arch z cukrového papíru?
Nepoužívejte nůž nebo jakékoli jiné řezací předměty pro odloupnutí podkladového archu. V případě, že podkladový papír nejde odstranit snadno pomocí rukou, umístěte papír na dobu asi 10 sekund do mrazáku.
Jak aplikovat na dort fondánový list?
K přilepení sladkého listu (decorlistu), není třeba použít gel na jedlý papír. Povrch gelem potřít můžete, není to ale nutné.
Decorlist sloupněte z folie (jestliže se nechce odlepit, nechte jej chvíli mimo uzavírací sáček na vzduchu). Nalepte list na moučník. Nyní můžete, ale nemusíte potřít list velmi tenkou vrstvou jedlého gelu. Tato vrstva slouží k dodání lesku.
Gel na jedlý papír roztírejte opatrně, stěrkou tak aby nedošlo k poškození listu (protržení, poškrábání) a aby nevznikaly na listu loužičky gelu. Nezkušeným doporučujeme vrchní stranu nechat bez úprav.
Složení decorlistu:
Modifikovaný škrob E1422, náhradní sladidlo E420, rostlinný tuk, glycerol E422, emulgátor E471, stabilizátor E407, E486, aroma, kyselina citrónová E330, konzervant E202, náhradní sladidlo E955
Barviva: E100, E120, E133, E153.
Může obsahovat nepatrné stopy: obilovin obsahující lepek a výrobky z nich, mléko a výrobky z nich, soju a výrobky z nich, siřičitan.
Výživové hodnoty na 100g výrobku: energie 1557 kJ/ 348 kcal; tuky 0 g ( z toho nasycené mastné kyseliny 0 g); sacharidy 86,7 g (z toho cukry 14 g); bílkoviny 0,1 g; sůl 0,07 g
Trvanlivost:
12 až 24 měsíců, jelikož však tisk časem vysychá a tím křehne, doporučujeme spotřebovat nejpozději za 1-2 týdny po zakoupení.
Skladování: při běžné pokojové teplotě, mimo záření slunce v dodaném obalu.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.