⭐ DOVOLENÁ, ODESÍLÁME OPĚT 2.1.2025 ⭐ VESELÉ VÁNOCE! ⭐
Množstevní sleva:
Detailní popis produktu
Směs pro výrobu perníkového cukroví - vánoční perníčky směs
Balení obsahuje: 400 g směsi na přípravu těsta, 50 g směsi na přípravu královské polevy (glazury)
K tomu potřebujete na těsto: 25 g změklého másla nebo margarínu, 3-4 kávové lžičky medu, 2 vejce (velikosti M)
Na polevu: 1 bílek Na polevu: 2 kávové lžičky vody
Postup přípravy a pečení perníků:
Všechny druhy trub před pečením dobře předehřejte! Elektrická trouba: 180° C asi 10 min. Horkovzdušná trouba: 160° C asi 10 min. Plynová trouba: střední stupeň asi 10 min. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou! Příprava 1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme na vál, přidáme máslo nebo margarín, med a vejce. Ručně vypracujeme hladké těsto. Pokud se těsto lepí přidáme 1-2 polévkové lžíce hladké mouky.
Z vnitřní strany krabičky můžete ostrými nůžkami vystřihnout všechny šablony, případně použijte vykrajovátka.
Na pomoučeném vále vyválíme těsto na placku cca 5 mm silnou a podle šablon nožem vyřízneme Mikuláše, čerta a vánoční ozdoby nebo vykrajujeme formičkou libovolné tvary.
Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Těsně před pečením perníčky potřeme rozšlehaným bílkem. Čas a teplota pečení jsou uvedené v tabulce. 2. Perníčky necháme vychladnout.
Směs na polevu vymícháme s vodou metličkou dotuha. Pokud je poleva řidká, přidáme 1-2 polévkové lžíce prosátého moučkového cukru. 3. Polevu naplníme do papírového kornoutu nebo igelitového sáčku s ustřiženým růžkem a perníčky ozdobíme. Polevu necháme zaschnout.
Perníčky můžeme zdobit také barevnými Tubičkami na zdobení Dr. Oetker.
Perníčky uložíme do plastové nebo plechové dózy (případně použijeme igelitový sáček), přidáme polovinu jablka a pevně uzavřeme a uložíme do chladu. Jablko každý den měníme. Za dva až tři dny perníčky změknou.
Složení:
PŠENIČNÁ MOUKA, cukr, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, koření skořice, anýz, hřebíček, koriandr a fenykl v různém poměru, kypřicí látka (hydrogenuhličitan sodný), karamelový prášek, modifikovaný bramborový škrob.
Nutriční hodnoty:
Na 100g hotového výrobku: Energie 1391 kJ/331 Tuky 5,8 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g Sacharidy 63,5 g z toho cukry 29,9 g Bílkoviny 7,2 g Sůl 0,59 g Doprovodné texty k výživovým údajům * perníčky připravené podle návodu s máslem, 4 kávovými lžičkami medu a vejci ** referenční hodnota příjmu u průměrné dospělé osoby (8400 kJ/2000 kcal).
Celkový počet porcí z jednoho balení: 25
Doplňkové parametry
Kategorie: | Cukrářské směsi |
---|---|
Skladování: | Na suchém místě, při pokojové teplotě do 25°C |
Alergeny: | Obsahuje-li tento produkt alergeny, jsou označeny ve složení tučným nebo VELKÝM PÍSMEM, případně jsou uvedeny samostatně |
Může obsahovat stopy: | Lepku, mléčných bílkovin, sóji, vajec, arašídů, mandlí, vlaškých ořechů, lupiny, oxidu siřičitého nebo sezamu |
Upozornění pro barviva: | V případě, že produkt obsahuje barviva: E 102, E 104, E 110, E 122, E 124, E 129. Mohou nepříznivě ovlivňovat činnost a pozornost dětí |
Prodávající: | Terza Kultová | IČ: 21032009, DIČ: CZ0551221165 sídlem: Josefy Faimonové 16, Brno 62800 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.