SweetArt mléčná poleva (0,5 kg) /D_1403-500g
Kód: 2023000005675Detailní popis produktu
Polevu nahříváme buď nad parou, ale opatrně, voda nesmí vřít a maximální teplota polevy by neměla přesáhnout 45 stupňů. Nejlépe se osvědčil způsob nahřívání polevy ve skleněné nebo keramické misce v mikrovlnné troubě. Polevu můžeme využít na různé účely a podle toho budeme pak postupovat i se zahříváním a rozpouštěním. 1. Pokud chceme polevu použít na polévání dortů tak, aby při krájení zůstala měkká, uděláme z ní takzvanou falešnou ganache. Zahřejeme šlehačku (minimálně 31% tuku) na plotně k bodu varu, odstavíme a vsypeme do ní polevu. Nejvíce se osvědčil u této polevy poměr 60 % polevy a 40 % šlehačky. (na jeden dort o průměru 20 cm stačí 40 ml šlehačky a 60 gramů polevy.) Polevu v horké šlehačce mícháme, dokud se nám pěkně nespojí do hladké tekuté konzistence a pomalu můžeme vychlazený dort polévat. Dáme potom ztuhnout do lednice. 2. Pokud chceme polevu použít na drobnější cukroví, aby byla pevná, lesklá a neodírala se, když bude cukroví ležet na sobě, přichází na řadu mikrovlnná trouba. Nahřejeme v misce na střední výkon polevu se stoprocentním tukem (například Omega). Nejprve na 20 - 30 vteřin, pak vyndáme, promícháme a znovu vrátíme a pak po deseti vteřinách ještě několikrát postup zopakujeme, dokud nebude poleva hladká. Tímto způsobem se vám poleva nepřepálí. Pak už používáme na polévání drobného cukroví běžným způsobem. (namáčení, malování štětcem a pod.) 3. Polevu můžeme využít i na takzvané filigrány. Tam se poleva ničím neředí, pecky polevy nahřejeme v mikrovlnce opět po deseti až dvaceti vteřinách a mezitím promícháme. Po rozpuštění naplníme polevou sáček s tenkou špičkou a stříkáme filigrány na pečicí papír nebo folii, po ztuhnutí sloupneme a použijeme k ozdobení různých zákusků a dortů. V krabičce vydrží takové ozdoby i několik měsíců. Složení: cukr, hydrogenovaný palmojádrový tuk, kakaový prášek, sušené mléko, sušená syrovátka, emulgátor (lecitin E322), emulgátor E476, potravinářské aroma, sůl. Může obsahovat stopy arašídů, ořechů a lupiny. Kakaová sušina min. 6,5%. Mléčná sušina min. 10%. Nutriční hodnoty ve 100 g: energie 2305 kJ/549 kcal, tuky 33,42 g (z toho nasycené 30,39 g) sacharidy 56,74 g (z toho cukry 56,73 g), vláknina 2,31 g, bílkoviny 4,12 g, sůl 0,21 gBuďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat hodnocení
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.