Těstoviny Rigatoni Grandi Cucine, La Molisana 3 kg/sáček

187,80 Kč / ks 167,70 Kč bez DPH 6,26 Kč / 100 g
Dostupnost: ✅ SKLADEM
Můžeme doručit do:
13.2.2025
Možnosti doručení
Těstoviny Rigatoni Grandi Cucine, La Molisana 3 kg/sáček

Detailní popis produktu

Tradiční italské semolinové sušené těstoviny vyrobené z kvalitní tvrdé pšenice v balení pro Ho.Re.Ca

Při vaření si zachovávají tvar a jsou lehce stravitelné. Šefkuchař ocení že jsou kvalitní i pří 'dvojitém' vaření (předvaření + osvěžení).
La Molisana je italská společnost s více než stoletou tradicí výroby těstovin. Její závod se nachází v Molise, hornaté oblasti bohaté na pramenitou vodu a čistý vzduch - ideální podmínky pro výrobu těstovin vysoké kvality. Společnost La Molisana má díky svému integrovanému dodavatelskému řetězci pod kontrolou celý životní cyklus těstovin a pracuje ve třech provozech: skladování a čištění zrna, mlýn a závod na těstoviny. Pečlivě vybraná tvrdá pšenice se čistí kamenem, aby se lépe zachovaly původní vlastnosti zrna. Ve vlastním mlýně společnosti La Molisana se zrno rozemele na mouku (semolinu) nejvyšší kvality vhodnou zejména pro výrobu těstovin. Těsto, zadělané s nejčistší pramenitou vodou, prochází bronzovou matricí. Hotové těstoviny jsou chutnější, mají hezčí barvu, nerozvaří se a i po uvaření si dlouho uchovávají svou pevnou strukturu. Mají také vyšší nutriční hodnotu, která je dána větším podílem minerálů, bílkovin, vlákniny a vitamínů (především skupiny B).

Díky speciální receptuře sušení určené výhradně pro řadu Grandi Cucine je povrch těstovin odolný, takže neabsorbují přebytečnou vodu, nenabobtnávají, ale zůstávají vždy pevné a kompaktní. Vlastnost, díky níž jsou univerzální a dobře se osvědčují při expresním i dvojitém vaření. Kromě toho výběr tvrdých zrn s vysokým indexem betakarotenu dodává výrobku zdravou, chutnou barvu, která dokáže zvýraznit jakékoli koření. Těstoviny z řady Grandi Cucine se dodávají v praktických 3kg baleních vhodných pro restaurační provozy.
Název Rigatoni odkazuje na proužky (it. riga), které se táhnou těmito trubkami o širším průměru než Penne. Rigatoni a Mezzi Rigatoni jsou oblíbené zejména v Římě, kde se nejvíce projevují v typických místních receptech, jako je například „cacio e pepe“.
Od tradičních římských receptů až po lákavou specialitu s gorgonzolou a jablky, která zahalí chuťové buňky smetanovou konzistencí a osvěží je chutí annurky a křupavostí nasekaných vlašských ořechů.

Recept navržený šéfkuchařem La Molisana s fazolemi borlotti a čerstvými hříbky jistě zaujme, protože se v něm snoubí elegance receptu, téměř připomínající finger food, s jednoduchostí přírodních surovin. Chutný pokrm na závěr pokapejte extra panenským olivovým olejem a posypte nasekanou petrželkou.

Složení:

krupice z tvrdé pšenice, voda.

Alergeny: lepek. Muže obsahovat stopy sóji. Skladujte v suchu, chraňte před teplem. Doba vaření: 13 minut

Dávkování:
doba vaření: 13 min, 'dvojíté' vaření: 6,5 min + 30 sec
 
Země původu:
Itálie
 
Kód:
PAS31-3

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: